Czy istnieje może jakiś produkt, dzięki któremu mógłbym pozbyć się koffy z organizmu, czy może zna ktoś jakieś metody aby ją szybko usunąć Chodzi o to że trening na niej idzie b dobrze, niestety po, mam złe samopoczucie i często nie mogę usnąć...
Witam, od jakiegoś czasu zauwazyłam zatrzymanie wody w organiźmie. Ćwiczę regularnie okolo 5 dni w tygodniu, przestrzegam diety. Jestem na etapie budowania masy miesniowej, wiec też mam nadwyżkę kaloryczną. Wydaje mi się, że mam źle zbilansowną diete tylko nie wiem czy przyczyna tkwi w nadmiarze węglowodanów - (wyrzut insuliny) czy w nadmiarze [...]
Witam , W dniu dzisiejszym jest to moj trzeci dzien czwartego tygodnia redukcji ,z kalkulacji wynika ze do tej pory powinno mi spasc okolo 3 kg . Pierwszy tydzien byl bez aerobow oczywiscie z dieta wyliczona na potreningu ( ustalone wszystkie makro) - spadl mi kilogram a raczej litr wody .Drugi tydzien zaczalem kupnem spalacza lipoburn ( ponoc [...]
[...] nie może sie nawet normalnie pochylić, ledwo na prostych nogach.. Ale jest jeszce jeden problem w którym chciałbym jej pomóc, mianowicie zbiera jej sie cały czas woda w organizmie, ma spuchniete kostki.. uwierzcie masakrycznie spuchnietę tak jakby pol litra wody, wlane do kostek, stóp , kolan, Czy bylibyscie w stanie ulozyc jakaś diete która [...]
Czesc:p ostatnio mierzylem na takim sprytnym urzadzonku pomiar tluszczu i wyszedl 8% czy to dobrze? napiszcie jakie plusy sa tego? czy to znaczy ze swojej wagi wycisłem max mozliwosci? Dzieki za odp
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Czy ten wzór jest wiarygodny czy to tylko jakieś mało wiarygodne oblczenia Jaka zawartość tłuszczu w organizmie jest BDB - mi według tego wzoru wyszło 13% a mam troche tłuszczyku na brzuchu itp Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2015-05-24 11:17:30
Witam! Mam 34 lata i się odchudzam. Uprawiam sport 3-4 razy w tygodniu, równo co 2 dni: basen (45 minut), nordic walking (ponad 2 godziny), rower stacjonarny (1 godzina). Od 3 stycznia 2014 roku schudłem 6 kg (aktualnie ważę 93.4 kg). Waga aktualnie stoi, ale ważąc się co tydzień w sobotę zawsze widzę jakiś postęp. Mianowicie poprawiają mi się [...]
[...] z boczniaków przyczynia się do poprawy samopoczucia sportowców poprzez zwiększenie ich odporności. Naukowcy twierdzą, że ekstrakt zawiera glukany - związki, które w organizmie człowieka alarmują układ odpornościowy i sprawiając, że znajduje się on w stanie podwyższonej gotowości. Wykorzystanie suplementacji ekstraktem z boczniaków, który [...]
[...] które wykazują działanie antyoksydacyjne – uważa się, że napar z tasznika pomaga zachować młodość na dłużej. Fitosterole z kolei obniżają poziom „złego” cholesterolu w organizmie, a rutyna pomaga uszczelnić naczynia krwionośne. Ziele tasznika to samo dobro i jeśli postanowisz włączyć je do swojego menu wraz z dobranym przez nas planem [...]
Wydzielanie w organizmie człowieka kwasu mlekowego jest następstwem wysiłku o charakterze beztlenowym. Okazuje się, że nie tylko pełni on funkcję ochronną dla mięśni, ale wykazuje również działanie wspomagając komórki w walce z procesami starzenia oraz działaniem wolnych rodników. Badanie Naukowcy zaaplikowali myszom 1 g mleczanu sodu na 1 kg masy [...]
[...] bardziej złożonych. Wchodzi w skład tej samej rodziny wirusów, co wirus paragrypy, czy świnki i odry. Syncytium w nazwie RSV odnosi się do sposobu, w jaki namnaża się on w organizmie żywiciela - poprzez łączenie się pojedynczych komórek tworzy on specyficzne skupiska. Łatwo przenosi się między ludźmi drogą kropelkową, a na różnych [...]
[...] to potoczna nazwa na zaburzenie stanu zdrowia wywołane infekcją, uprzykrzające życie najczęściej w okresie od jesieni do wiosny, kiedy to np. ubożeją zapasy witaminy D w organizmie. Z reguły są to infekcje wirusowe, a do grona wirusów odpowiedzialnych za nasze złe samopoczucie zalicza się m.in. rinowirusy (najbardziej powszechne), ale również [...]
Obecnymi czasy poziom kortyzolu w organizmie człowieka wzrasta, co zostało powiązane z obniżeniem poziomu testosteronu. Nic w tym dziwnego, gdyż oba hormony zależne są od siebie, a utrzymanie odpowiedniego ratio testosteron-kortyzol powinno być na uwadze każdej osoby dbającej o zdrowie metaboliczne, jak i sylwetkę, czy libido. Badanie [...]
[...] składniki odżywcze w energię. Zbadano, że gdy podano go zwierzętom, wzrósł ich wydatek energetyczny i zaczęły tracić na wadze. Czy taki sam mechanizm zachodzi w ludzkim organizmie? Naukowcy przeprowadzili badanie na 228 Koreańczykach w wieku ok. 41 lat, których BMI wynosiło 30 lub więcej. Przez okres 20 tygodni otrzymywali oni o 600 kcal [...]
[...] stanu zdrowia jamy ustnej. Jedno z badań wykazało, że po umyciu zębów uczestnicy zauważyli wzrost produkcji śliny w ciągu 5 minut. Ślina pełni wiele ważnych funkcji w naszym organizmie pomaga rozkładać jedzenie i działa antybakteryjnie. Umyj zęby pastą z fluorem, zabezpieczając przy okazji szkliwo przed kwasami zawartymi w jedzeniu. Nie należy [...]
[...] takimi jak bieganie czy rower albo ze sportami drużynowymi. Podsumowanie Podobnie jak podczas innych ćwiczeń, trenując siłowo, sprawiamy, że poprawia się przepływ krwi w organizmie, lepiej oddychamy, wzmacniamy mięśnie, a także wyciszamy umysł i jesteśmy bardziej obecni. Źródło: [...]
[...] pokarmowego związane ze stresem Układ pokarmowy jest wraz z układem nerwowym, czy sercowo-naczyniowym, najbardziej narażonym na choroby o podłożu stresowym układem w organizmie. W kontekście układu pokarmowego do najczęstszych zaburzeń zalicza się syndrom jelita drażliwego (IBS), czy wrzody żołądka. Ponadto dojść może do dysbiozy [...]
[...] tłuszczowe, czy skrobię na glukozę). W każdej z grup występują na przykład wyspecjalizowane hydrolazy, które stanowią najbardziej liczną i zróżnicowaną kategorię enzymów w organizmie. W suplementach diety co prawda nie występują te same enzymy, co w przewodzie pokarmowym, jednak często pełnią te same funkcje. Preparaty te tworzone są na bazie [...]
[...] zwierzęcych produktów spożywczych zalicza się z kolei: podroby, jaja, czy niektóre przetwory mleczne. Filo- i menachinony charakteryzują się długim okresem półtrwania w organizmie po spożyciu, tzn. czasem, po którym oznacza się moment „zużycia” połowy wyjściowej ilości. Pewne ilości witaminy K wytwarzają również bakterie jelitowe, jednak [...]